» » » Izdelava večje gostinske mize in stolov za prostor za zaključene družbe

Izdelava večje gostinske mize in stolov za prostor za zaključene družbe

Različni kmečki turizmi in turistične kmetije, lokalne restavracije, vinoteke in gostilne ter pravzaprav vsi gostinski obrati, imajo v svojih jedilniških prostorih večje gostinske mize in stole, namenjene tudi pogostitvi velikih skupin svojih gostov.

Odvisno od celotnega estetskega ambienta gostinskega obrata in ponudbe, se notranja oprema večine restavracij loči na moderne gostinske obrate in lokale, tradicionalne in klasične gostinske obrate s prehrano (primer opremljanja tradicionalne vinske kleti, na povezavi), bare, okrepčevalnice in podobno.

V spodnjem primeru so prikazane izdelane klasične ter večje gostinske mize in stoli za gostinski obrat, ki v posebej ločeni sobi, lahko gosti skupino do okrog 40 gostov.

.

večje gostinske mize in stoli
Izdelava večje gostinske mize, stolov ter klopi na notranji strani ob zidni steni.

.

Ob notranji strani mize (ob zidnih stenah) so izdelane večje sedalne klopi od ene do druge stene ločenega prostora za zaključene družbe.

Za material je uporabljen les smreke, ki je finalno površinsko obdelan ter zaščiten in premazan z lakirano glazuro.

Klopi so v celoti v enem kosu, hrbtišče je dodatno dekorativno obdelano s preprosto rezbarijo.

Stoli imajo sedalni del v celoti zapolnjen, njihovo hrbtišče pa krasi izdolbena štukatura v vrhnjem delu:

.

klasični jedilniški stol
Jedilniški stol.

.

Ker se bodo velika jedilniška miza, stoli in klopi, uporabljali v notranjih gostilniških prostorih, je za izdelavo uporabljen les smreke. Smrekov les lahko uporabimo tudi za vrtne garniture z mizami, klopmi in stoli, ki se bodo uporabljali v zunanjih, a pokritih gostinskih terasah. Tak primer je prikazan v prispevku, kjer je govora o postavljanju lesenega nadstreška za teraso kitajske restavracije.

Za domačo uporabo lahko tak izdelan sestav uporabimo pod recimo nadstreškom z letno kuhinjo.

Smreka zaradi svojih lastnosti omogoča poljubno izdelavo in oblikovanje, enostavno vzdrževanje in zelo dolgo ter obstojno življenjsko dobo.

Celotna garnitura stoji na masivnih in hkrati klasičnih lesenih nogah, je pa klop obenem obdelana v obliki črke U, s čimer se jedilniški prostor izkoristi za maksimalno število gostov.

Kotna, hrbtna in zidna jedilniška klop je tako povezana iz treh strani, ob steni sobe, obenem pa v ustrezni višini, tako za mizo kot tudi podokenski del na steni, nasproti vhodnim vratom v jedilnico.

.

velika masivna jedilniška miza
Velika jedilniška miza in stoli iz masivnega smrekovega lesa. V naravnem izgledu – primerna za večino klasičnih, lokalnih in tradicionalnih gostiln in gostinskih obratov z ločenimi sobami za zaključene družbe.

.

Mize na zgornji sliki so postavljene v obliki črke U, sicer pa gre za tri enako dolge mize, ki jih je mogoče tudi postaviti ločeno eno od druge.

Okrogle mize za poroko in zaključene družbe

Poročna oprema je v današnjem času, dostikrat namesto tako kot prikazana zgoraj, oblikovana z okroglimi linijami, pri čemer še posebej izstopajo okrogle mize za poroko. Okrogle mize se za poroko okrasijo z belimi prti in stoli ter prevlekami in s tem hitro nastanejo prave banketne mize, ki dajejo občutek snežne beline (a).

Vsi tisti, ki se sprašujete kakšne mize izbrati za poročno večerjo, hkrati pa vas zanima tudi dekoracija omizja svatov in poročencev, imate za ustrezne, okrogle mize, zraven dražje variante, to je, da mize za poroko, kupite, tudi možnost, da si poročne mize, sposodite ali najamete.

Dekoracija poročne mize pa naj bo zaupana specialistom za dekoracijo porok in okraševanje poročnega cvetja, saj boste z njimi prihranili marsikateri sivi las, ki lahko ob vseh stvareh, na katere je potrebno biti pozoren, pri organizaciji poroke, hitro nastane.

V Sloveniji ga verjetno ni poročnega para, ki bi ne poznal spletne strani Sanjski-Šopek.si. Sanjski Šopek velja za enega vodilnih organizatorjev in dekoraterjev poročnih ambientov v Sloveniji.

Za celotno lesno ureditev takšnega ambienta, lahko poskrbimo tudi z izdelavo dodatnih lesnih miz in stolov, odlagalnih premičnih elementov ter izdelavo jedilniških komod za jedilne servise, izdelavo obešalnih sten in garderobnih omar iz naravnega lesa ter vsemi ostalimi lesnimi dodatki, ki sodijo v tak gostinski obrat.

okrogle mize za poroko

Izdelavo klasičnih, zunanjih jedilniških vrtnih garnitur z mizami in klopmi, si lahko ogledate v prispevku na povezavi.

Če tudi vas zanimajo tradicionalne ter večje gostinske mize in stoli, se priporočamo, da nam preko kontaktnih možnosti, pošljete vaše povpraševanje.