» » » Klasične vrtne mize in klopi iz masivnega lesa

Klasične vrtne mize in klopi iz masivnega lesa

Za vrtne mize in klopi iz masivnega lesa, se v prvi vrsti stranke bolj zanimajo v pomladnem času, ko začnejo razmišljati o zunanjem urejanju okolice svojih hiš in o vrtnih opravilih. Hkrati pa se nekaj več zanimanj zanje pojavi tudi v jesenskem času, ko tako vrtne mize kot klopi iz masivnega lesa, stranke želijo umakniti v notranjost svojih domovanj. Ali, ko želijo že nabavljeno masivno vrtno garnituro, obnoviti.

.

Klasične vrtne mize in klopi iz masivnega lesa

.

Vrtne mize in klopi iz masivnega lesa se največkrat izdelujejo iz lesa smreke, macesna, sibirskega macesna in podobno. Ali se odločiti za smreko ali hrast, je podrobneje opisano v prispevku, na povezavi. Zraven izbire vrste lesa pa se seveda najbolj razlikujejo po svojih oblikah in samih kosih, ki jih različne garniture vsebujejo. 3 različno oblikovno izdelane zunanje vrtne garniture, lahko vidite tukaj.

V Sloveniji je v praksi največ zanimanja za klasične vrtne mize in klopi iz lesa, kot lahko vidite primer na spodnji sliki:

.

klasične vrtne mize in klopi iz masivnega lesa
Primer klasične vrtne mize in klopi iz masivnega lesa, po kateri je največ povpraševanja.

.

Takšen vrtni sestav je sicer lahko izdelan v poljubnih dimenzijah, ponavadi pa meri dobra dva metra v dolžino, odvisno od želja pa se največkrat izdela iz smreke ali hrasta.

Na zgornjem primeru je dolžina vrtne mize 220 cm, enako dolgi sta tudi dve masivni klopci na vsaki strani mize.

Celoten sestav je finalno obdelan in prelakiran, za njegov dolgotrajen obstoj pa je priporočljivo, da se ga pozimi pospravi v notranje prostore ali pod streho.

Uporaba takšnih garnitur je največkrat primerna za zunanje letne terase (primer izrisa moderne zunanje letne terase, na povezavi), za postavitev pod letni vrtni nadstrešek, v raznoraznih odprtih predprostorih, ob letnih kuhinjah in pa tudi na vikendih in v drugih turističnih kapacitetah.

Oblikovno podoben je primer vrtne mize in klopi iz masivnega lesa tudi na spodnji sliki:

.

vrtne mize in klopi masiva temna barva
Vrtna miza in klopi na letni terasi ob hiši. V temnejši barvi.

.

V zgornjem primeru so vrtna miza in dve klopci postavljene na kotno zunanjo teraso ob hiši. Podobno kot na prvi sliki, je tudi tu za izdelavo uporabljen masiven les (smreka), le, da je celoten sestav impregniran in zaščiten s temnejšo rjavo barvo.

Pa tudi sami sedalni ploskvi in miza, sta za razliko od zgornje vrtne mize in klopi, izdelani iz prečnih lesenih desk (in ne s polnim lesnim materialom, kot na prvi sliki). Kot kontrast tako oblikovanim vrtnim mizam in klopem, so lahko masivne mize izdelane tudi v obliki naravnega izgleda lesa.

.

Moderne vrtne mize in klopi iz masivnega lesa

.

Zraven klasično in tradicionalno izdelanih vrtnih miz in klopi, pa so lahko iz masivnega lesa, izdelane tudi moderne oblike vrtnih miz in klopi.

Tak primer je predstavljen na spodnji sliki, moderno, masivno klopco pa boste videli tudi na tretji sliki, v tem prispevku:

.

moderne vrtne mize in klopi iz masivnega lesa
Primer moderne vrtne mize in klopi iz masivnega lesa (miza plus trije stoli).

.

Zgornji sestav je primeren za modernejše zunanje vrtne ambiente. Sestav je finalno zelo lepo obdelan, material je smreka, dodatno zaščitena in dvoslojno prebarvana.

Skupna dolžina miznega dela je dobra 2 metra, je pa sestav zasnovan tako, da je mogoče tri stole, enkratno pospraviti pod samo mizo. Zato je takšna vrtna garnitura še posebej primerna za npr. majhne letne terase ali kot zunanji okras ob kakšnem vikendu, apartmaju ali zunanji leseni hiški.

.

moderne vrtne mize in stoli iz masivnega lesa
Moderne vrtne mize in stoli iz masivnega lesa. Slika s pospravljenimi stoli pod mizo.

.

Če tudi vas zanimajo vrtne mize in stoli iz masivnega lesa oz. če imate svojo vizijo, kako si želite, da izgleda vaša bodoča vrtna garnitura, vas vabimo, da se nam preko kontaktnih možnosti, oglasite in z veseljem bomo pripravili ponudbo tudi za vaš primer.

V ceno izdelave je lahko vključena dostava, lahko pa si prevzem organizirate v lastni režiji.

Nešteto idej za zunanje vrtne mize in stole iz masivnega lesa, pa boste našli tudi na AllCrafts (angleška spletna stran).