» » » Kuhinja in dnevna soba v istem prostoru

Kuhinja in dnevna soba v istem prostoru

Kuhinja in dnevna soba v istem prostoru, največkrat sodita v manjša enosobna stanovanja in garsonjere, sicer pa se za takšno ureditev bivalnih prostorov, v zadnjih letih, pogosto zanimajo tudi gospodinjstva, ki imajo na voljo večje prostore, a le te želijo imeti povezane kot bivalno celoto, pri kateri se je mogoče iz enega v drug prostor, prosto sprehajati.

Zelo pogosto v tak, “skupen” prostorski ambient sodi še jedilni kot oz. prostor za jedilnico, v nekaterih primerih pa tudi predsobe oz. hodnik (primer: Kuhinja z jedilnico in še: Trije primeri modernih kuhinj z jedilnicami).

V spodnjem primeru je najprej predstavljena kotna kuhinja in dnevna soba v istem prostoru, ki se nadaljuje na levi strani kuhinje.

.

Prenovljena kuhinja in dnevna soba v istem prostoru

.

kuhinja in dnevna soba v istem prostoru

.

Dostop v bivalni prostor je v tem primeru urejen iz desne strani skozi prehod iz predsobe skozi polkrožno obokana vrata. Nato se takoj na levi začnejo, nekoliko bolj v notranjost, postavljeni osnovni kuhinjski elementi.

Ti segajo do kotne dimniške, zidne ovire, nato pa se kuhinjski niz nadaljuje še po levi zidni steni, skoraj v celoti do sedežne garniture, ki se že nahaja v dnevnem prostoru.

Sama kuhinja je zasnovana kotno (dodaten primer klasične kotne kuhinje, na povezavi) in seveda po merah obeh razpoložljivih zidnih sten, izbor barv ličnic kuhinje pa je kombinacija bele v visokem sijaju ter črnega oboda samega kuhinjskega pulta.

V prostor med vgradni element hladilnika z zamrzovalno omaro in dimniški zid, je v zgornjem delu, montirana moderna kuhinjska napa (priporočamo: Pomoč pri izbiri kuhinjske nape).

Tla v kuhinjskem delu so oblečena v keramično podlago, za dnevni prostor pa je izdelan parket, sicer pa je takšna postavitev talnih oblog ostala od že predhodno postavljene prvotne kuhinje, saj gre v tem primeru za prenovo kuhinje in dnevnega prostora, po že nekaj letih življenja v hiši (dodaten primer prenove starejše kuhinje, si lahko ogledate na povezavi).

.

Nova kuhinja primerna za manjše, skupne prostore

.

Drugi prikaz kuhinje v skupnem prostoru z dnevno sobo, je prikazan spodaj, s tem, da na njem lahko vidimo samo kuhinjski del, ki je “ujet” v kvadratno nišo, obdelano s keramičnimi ploščicami.

Dnevna soba se v tem primeru nadaljuje na levo.

.

manjša kuhinja v dnevnem prostoru

.

Tudi v tem primeru je bivalni prostor skupen s hodnikom, ki se nadaljuje v stopnišče, prehod v ostale prostore pa je omogočen skozi desna, bela, notranja vrata.

Takoj za njimi se začne kuhinjski del v dnevnem prostoru, le ta pa je lepo ločen z enakim stilom keramične obloge, kot jo vidimo na hodniku.

Dnevna soba se nadaljuje v levo.

Sam kuhinjski sestav je zelo primeren za manjše bivalne prostore, funkcionalno pa so elementi razporejeni tako, da zavzamejo čim manj prostora, obenem pa je vseeno omogočeno prosto gibanje po kuhinjskem delu (proporočamo: Nasveti ob nakupu majhne kuhinje).

Po samem izboru stila, materialov in barv elementov kuhinje, je videti, da gre v tem primeru za moderno izvedbo, s poudarkom na svetlih in naravnih lesnih tonih.

Temu primerna je tudi bela, steklena zidna kuhinjska obloga, zgornji viseči elementi s steklenimi ličnicami ter svetel izbor pomivalnega korita.

.

Moderen ambient kuhinje in dnevne sobe

.

Na tretji sliki (spodaj) je prikazana moderna kombinacija kuhinje in dnevne sobe.

.

moderna kuhinja in dnevna soba

.

Ta primer prikazuje moderno kotno, opremljeno kuhinjo, postavljeno v desni kot skupnega bivalnega prostora, na levo pa prostor odprt za najprej visoko vgradno omaro, v nadaljevanju pa še za nizko ležeči element v dnevni sobi in velik televizijski zaslon.

Vsi trije pohištveni sestavi (kuhinja, vgradna omara, dnevni regal) se estetsko dopolnjujejo v beli barvi visokega sijaja, le obod kuhinjskih elementov je izdelan iz temnejšega naravnega lesnega tona (dodatno: Ali se odločiti za kuhinjo v visokem sijaju?).

Moderna kuhinja vključuje, na prehodu, najprej visoko vgradno omaro za vgradno pečico, hladilnik in zamrzovalnik, naprej od nje pa se v zgornji in spodnji vrsti nadaljujejo po višini nekoliko višji kuhinjski elementi ter kuhinjski delovni pult ob desni zidni steni.

Regal v dnevni sobi sestavlja 8 izvlečnih predalov na mehko odpiranje, dodatno pa je k spodnjemu delu, izdelana tudi lesna obešalna stena, na katero je obešen velik televizijski zaslon. Iz zadnje strani je dnevni regal dodatno osvetljen z led svetili.

Vgradna omara na prehodu je izdelana do stropa in, da ne ovira prehoda, z drsnimi vrati.

.

********

.

Če tudi vas zanima kuhinja in dnevna soba v istem prostoru, se priporočamo za naš predlog rešitve, čez spodnje kontaktne možnosti.

.