» » » Trije prikazi modernih in izrazito barvnih kuhinj

Trije prikazi modernih in izrazito barvnih kuhinj

Čeprav lahko precej predstavljenih primerov modernih kuhinj, vidimo že v prispevku Moderne kuhinje z otokom in tudi v prispevku Moderne kuhinje z jedilnicami, lahko na splošno ugotovimo, da se ljudje za moderne kuhinje zanimajo, predvsem v povezavi z dvema lastnostima kuhinj.

V prvi vrsti so moderne kuhinje povezane z uporabo materialov in razgibanostjo sodobnih kuhinjskih elementov, po drugi strani pa k modernim kuhinjam štejemo tudi takšne, ki so bolj barvite in pisane.

Prvi primer moderne barve kuhinje, v kateri je hkrati prepletena različna uporaba pohištvenih materialov in tudi razgibana razporeditev kuhinjskih elementov, je prikazan na spodnji sliki:

.

moderne barvne kuhinje
Primer moderne barvne kuhinje v pastelno modri in oranžni kombinaciji.

.

Zgornja, moderna kuhinja ima svoje kuhinjske elemente zasnovane na vseh štirih prostorskih stranicah. Osnovni delovni prostor se klasično dotika hrbtne zidne stene in v njegovem središču, sta povsem na sredini, vgrajeni tako kuhalna plošča kot pomivalno korito.

Levo in desno od njiju je dovolj prostora za odlagalni in delovni površini, sicer pa je središče kuhinje tudi vizualno, barvno ločeno od ostalih elementov. Podobno zasnovo delovne površine okrog pomivalnega korita imajo tudi tri predstavljene kuhinje v tem prispevku.

Pastelni ličnici vgradnega pomivalno kuhinjskega elementa, sta modri in v sredini dekorirani s črnim steklom, to pa je uporabljeno tudi v spodnji vrsti visečega niza kuhinjskih elementov ob hrbtišču kuhinje.

Levo in desno od osnovnega dela kuhinje se nahajata dva višja kuhinjska elementa, pri čemer je levi uporabljen še za vgradnjo pečice.

Desni vsebuje v svojem spodnjem delu tri izvlečne predale, v zgornjem pa deluje kot steklena vitrina za posodo in kozarce. Za tiste, ki se zanimate šele za načrtovanje kuhinje, priporočamo prispevek Kako načrtovati novo kuhinjo?

Sprednji del kuhinje predstavlja servirno delovni kuhinjski otok.
Njegova glavna odlika se kaže v tem, da so izvlečni predali na njem, postavljeni tudi na zunanjo stran kuhinje.

Moderna in barvna kuhinja je kombinirana v modrih in svetlo oranžnih tonih, za igro različnih materialov pa poskrbi uporaba stekla, ravne in jasne linije elementov ter kromirani in aluminijasti dodatki (ročaji, gospodinjski aparati,…)

.
Enovrstne moderne barvne kuhinje

.

Predvsem v manjših kuhinjskih prostorih in blokovskih stanovanjih, radi pogledamo proti kuhinjam, ki imajo svoje elemente razporejene v enem nizu.

.

enovrstna moderna barvna kuhinja
Moderna in barvna enovrstna kuhinja.

.

Barve v tej kuhinji so izbrane še bolj pogumno.
Močne in žive barve najdemo na ličnicah izvlečnih predalov, na moderni kuhinjski napi ter delno tudi na hrbtni steni z odlagalnimi, okrasnimi poličkami.

Svoje k barvitosti kuhinje doda tudi živ izbor sedežne garniture in jedilniških stolov.

Dinamične in energijsko polne družine si lahko pri opremljanju moderne barvne kuhinje omislijo npr. nekaj omarnih predalov z izborom živih barv omarnih korpusov (na zgornji sliki sestavlja viseči kuhinjski element živo rumen omarni korpus), sicer pa bo k videzu moderne kuhinje v takšnem stilu, svoje dodala tudi pogumna uporaba fototapet v videzu kamna, uporaba umetnih kamnitih zidnih sten, izbor dekorja (luči, ipd..) ter tudi izbor barv kuhinjskih sten in tal.

Tretja možnost barvitega izgleda moderne kuhinje, je predstavljena spodaj:

.

rdečo bela moderna kuhinja
Rdeče bela moderna kuhinja. Dodaten opis prestižnih kuhinj se nahaja tukaj.

.

V tem primeru je kontrastno rdeča uporabljena za delovna pulta na zidnem kuhinjskem elementu in na kuhinjskem otoku. Dodatno pa sta v rdeči, izpostavljena še odprt odlagalni poličnik v ospredju kuhinjskega otoka ter otočna stranska stranica na zadnji strani otoka.

Zgornji kuhinjski elementi so v elegantnem matiranem izgledu sive.
Ostali izvlečni predali v spodnjih kuhinjskih delih so brez ročajni in v beli, obdelani v visokem sijaju.

Beli so tudi gospodinjski aparati.

.

**********

.

Če tudi vas zanima moderna barvna kuhinja, povabljeni k ogledu še ostalih kuhinj, sicer pa nam lahko svoje zanimanje za pripravo informativne ponudbe za vašo kuhinjo, pošljete kar preko spodnjih kontaktnih možnosti.