» » » Nasveti ob nakupu kotne kuhinje

Nasveti ob nakupu kotne kuhinje

Medtem, ko so v številnih naših preteklih predstavitvah, že predstavljene:

so v tokratnem prispevku, zbrani nekateri nasveti za nakup kotne kuhinje.

Kotna kuhinja je v prvi vrsti, zanimiva staršem in družinam, ki želijo svoj prostor izkoristiti maksimalno, bodisi zaradi manjših stanovanjskih prostorov, bodisi zaradi nevsakdanje razporeditve prostorov in poteka zidnih sten.

Po kotnih kuhinji povprašujejo tako pristaši tradicionalne opremljenosti kuhinj, kot tisti, ki so jim bližje moderne kuhinje.

Glede na to, da je med kotnimi izpeljankami kuhinj, na voljo več možnih postavitev kuhinjskih elementov, si poglejmo nekatere najbolj pogoste postavitve in razporeditve elementov, za primere kotnih kuhinj.

.

*********

.

V prvi vrsti, je seveda najprej, v ospredju nakup klasične kotne kuhinje.

V tem primeru (spodnja slika) so kuhinjski elementi razporejeni ob dve kotni, pravokotno, druga na drugo, ležeči zidni steni, celoten kuhinjski sestav pa se lahko iz ene ali druge strani, po potrebi, delno zapre z dodatnim nizom kuhinjskih elementov.

.

nakup kotne kuhinje
Nakup kotne kuhinje vključno z izdelavo jedilniškega sestava.

.

Nakup kotne kuhinje na zgornji sliki vključuje postavitev kuhinjskih elementov po obeh pravokotno ležečih, zidnih stenah, pri čemer, se desna zidna stena zaključuje z modernim in samostoječim hladilnikom, levi kuhinjski, zidni niz, pa s kuhinjskim polotokom oz. šankom.

V enako izbanih materialih in barvnih odtenkih je izdelana tudi jedilna miza ter izbran dekor jedilniške komode, skrajno levo.

Kotna kuhinja vključuje viseče kuhinjske elemente nad daljšim kuhinjskim nizom ob steni, desni, krajši kuhinjski niz pa služi lesno obdelani kuhinjski zidni oblogi ter montaži kuhinjske nape.

V spodnjem delu je kot kuhinje v celoti izkoriščen s kotnimi kuhinjskimi elementi.

.

************

.
Nakup kotne kuhinje ob obe zidni steni, zapolnjeni z zunanjimi okni, je prikazan na spodnji sliki.

.

kotna kuhinja ob oknih
Kotna kuhinja ob oknih.

.

V tem primeru je kuhinjski sestav, sestavljen zgolj iz spodnjega kuhinjskega niza, ki je nekoliko povišan le z višjim kuhinjskim omarnim korpusom, levo od okna. Vanj je v višino delovnega pulta vgrajena moderna pečica, levo od nje, pa je prostor namenjen vgradnemu hladilniku in zamrzovalniku.

Dodaten prostor za potrebne kuhinjske elemente, smo našli v nasproti kotnemu kuhinjskemu sestavu, postavljenem nižjem regalu.

Ličnice kuhinjskih regalov so obdelane v rjavih barvnih tonih, v visokem sijaju, kuhinjski omarni obod in delovna ploskev je oplemenitena s kompaktnim in masivnim naravnim lesnim vzorcem.

Ročaji so moderni, srebrni in aluminijasti.

.

**********

.

Tretjo idejo za nakup kotne kuhinje, lahko vidite na spodnji sliki:

.

moderna kotna kuhinja
Moderna kotna kuhinja.

.

Moderna kotna kuhinja na zgornji sliki ima kot zaključen poševno glede na oba kuhinjska kraka. Tako spodnji kot zgornji kuhinjski niz sta, v tem primeru, zaključena s poševnimi omarnimi korpusi z odpiranjem na klasična, krilna omarna vrata.

Zgornji kuhinjski niz je izdelan z belo obdelanimi kuhinjskimi elementi, spodnji niz pa tvori pisana kombinacija izvlečnih kuhinjskih predalov in elementov s krilno odpirajočimi vrati.

Bel hladilnik z zamrzovalnikom je predviden na levo stran.

Desni kuhinjski krak se zaključuje z elementom, ki omogoča vgradnjo kuhalne plošče, vgradnjo pečice ter montažo sodobne kuhinjske nape.

Povsem kotni del kuhinje pa je izkoriščen za vgradnjo pomivalnika z odcejalnikom na vsako stran.

Tak predlog postavitve kotne kuhinje ponuja optimalen izkoristek prostora, obenem pa dovolj delovne površine med pomivalnikom in kuhalno ploščo na eni strani, ter med pomivalnikom in hladilnikom, na drugi.

Če se zanimate za nakup kotne kuhinje, vas povabimo, da se nam preko kontaktnih možnosti, odzovete in z veseljem bomo pripravili predlog kotne postavitve, tudi za vaš prostor.

.

********

.

Priporočamo tudi ogled prispevka: Nakup kuhinje po elementih in standardne mere posameznih elementov