» » » Ideje za kuhinje glede na možnosti razporeditve elementov

Ideje za kuhinje glede na možnosti razporeditve elementov

Če smo v zadnjem našem prispevku, namenjenem kuhinjam, govorili predvsem o tem kako izbrati pravo barvo kuhinje, so v prispevku v nadaljevanju tokrat na vrsti raznovrstne ideje za kuhinje, v glavnem iz vidika možnosti različne razporeditve kuhinjskih elementov, po prostoru.

.

*********

.

Prva ideja na sliki spodaj, predstavlja kotno izvedenko kuhinje.
Kuhinjski elementi v njej zapolnjujejo dve pravokotno ležeči steni, pri čemer je kuhinjski niz na desni, v celoti zapolnjen le v spodnjem delu kuhinje.

Levi kuhinjski krak je v celoti izdelan iz visečih kuhinjskih elementov, sicer pa boste podobne razporeditve elementov našli tudi v prispevku, kjer je govora o kuhinjah v obliki črke L.

.

Ideje za kuhinje
Kotna razporeditev kuhinje z visečimi elementi na levem kuhinjskem kraku. Bela, visoki sijaj.

.

Osnovni delovni niz kuhinje sestavlja delovni pult s pomivalnikom vgrajenim povsem v kot kuhinje. Središče delovnega pulta predstavlja vgradna kuhalna plošča, skrajno desno pa sta postavljena dva vertikalna omarna korpusa, od katerih je v bližje delovnemu pultu, v stojni višini, vgrajena pečica.

Levi kuhinjski prekat je namenjen jedilnemu servisu in živilom. V zgornjem delu je predvidenih kar 6 predalov z odpiranjem na dotik, pod zadnjima, levima dvema, pa se nahaja regal s štirimi delno steklenimi ličnicami za shranjevanje krožnikov in skodelic.

Predali pod osnovnim kuhinjskim nizom se odpirajo na poteg, krasijo pa jih estetski, srebrni in aluminijasti ročaji.
Zidna obloga je v vzorcu naravnega, sivega kamna.

Priporočamo še: 6 osnovnih možnosti postavitev modernih kuhinj

.

**********

.

Druga ideja vključuje zraven kombinacije naravnega lesnega izbora osnovnih elementov, tudi kuhinjske vgradne elemente.

.

kuhinja z vgradnimi elementi
Kuhinja z urejenimi vgradnimi elementi na levi.

.

V tem primeru (slika zgoraj) je leva zidna stena v celoti izkoriščena za dva vgradna omarna korpusa, od katerih je prvi, bližje postavljen kuhinji, namenjen pečici, hladilniku in mikrovalovni pečici.

Drugi je ločen in s štirimi steklenimi ličnicami, predstavlja jedilniški element. V zgornjem delu je na treh četrtinah svoje višine prekinjen s prečno odlagalno polico in na hrbtišču zaključen z naravnim lesom, kot ga najdemo na osnovnem delu kuhinje. Primere kuhinj z jedilnicami v istem prostoru, boste našli na povezavi.

Osnovni kuhinjski prostor je razporejen v obliki črke U. Vgradna kuhalna plošča je postavljena na levi krak.
Nad njo se bohoti moderna in ravnih linij, viseča, kuhinjska napa.

Pomivalnik z odcejalnikom je predviden ob desno zidno steno.

Stena med obema naravnima viroma svetlobe je izkoriščena za montažo dodatnih visečih kuhinjskih elementov. Celoten kuhinjski obod, vsa podnožja in zidna kuhinja obloga pa so izdelani v naravnem lesnem tonu, ki se fantastično kombinira s svetlo in nežno barvo ličnic kuhinjskih predalov.

.

**********

.

Naslednja ideja predstavlja kuhinjo s servirnim šankom.

.

kuhinja s servirnim šankom
Kuhinja s servirnim šankom.

.

Tudi v tem primeru (slika zgoraj) je nizki kuhinjski sestav razporejen v obliki črke U, le, da ta stoji prečno na ostali del prostora, tako, da notranji kuhinjski krak deluje tudi kot servirni šank. Če tega ločimo od ostalega dela delovnega pulta, dobimo na enak način razporejeno kuhinjo, le, da ima v tem primeru naša kuhinja, kuhinjski otok.

Kuhinjo v celoti povezuje velika zidna lesena obloga, ob katero je na zunanji strani postavljen dvodelni, visok kuhinjski element, ki služi za vgradno pečico in hladilnik z zamrzovalnikom.

Kuhalna plošča je v tem primeru predvidena k okenski steni, pomivalnik pa je svoje mesto našel na zunanjem kraku.

Obe zidni steni ob oknu, sta v tem primeru, zapolnjeni z dodatnimi visečimi, kuhinjskimi elementi, s tem, da se ti ob lesni zidni oblogi, držijo skupaj, levo od okna pa so elementi postavljeni ločeno drug od drugega.

.

**********

.

majhna kuhinja
Razporeditev manjše kuhinje.

.

Naslednja ideja (slika zgoraj) predstavlja možnost razporeditve kuhinjskih elementov v manjšem kuhinjskem prostoru. Večje zanimanje za manjše kuhinjske prostore, boste opazili predvsem v pogovorih v najrazličnejših spletnih forumih, sicer pa boste precej idej za majhne kuhinje našli tudi na naši spletni strani, tukaj.

V tem primeru so elementi razporejeni ob vse tri zidne stene, pa tudi osrednji vhodni prostor v kuhinjo je delno izkoriščen s servirnim pultom in jedilniško mizo.

Za barvno kombinacijo so izbrane sive ličnice v visokem sijaju. Sivkasto rjav je tudi lesni naravni vzorec.

Kuhinjski elementi se na svoji desni začnejo s povišanim regalom, v katerega je na stojno višino vgrajena pečica, nato pa se od okna naprej nadaljuje delovni pult ter nizki kuhinjski elementi pod njim. Vsi elementi so narejeni po naročilu.

Za dodatne regale je predvidena leva zidna stena.

Kuhalna plošča in kuhinjska napa sta postavljeni povsem v središče hrbtnega dela kuhinje, pomivalnik je našel svoj prostor pod okensko polico.

Kot dekor in dodatne odprte odlagalne police, je predvidena visoka, lesena, zidna obloga v desnem delu hrbtnega dela kuhinje.

.

**********

.

Zadnja ideja predstavlja moderno kuhinjo z ogromno enakomerno razporejenih kuhinjskih regalov na levi zidni steni.

.

m kuhinja
Velika, moderna razporeditev.

.

Spodnji kuhinjski niz je postavljen v obliki črke L, dopolnjuje pa se z večjo kuhinjsko omaro, ki je v celoti v osrednjem delu predvidena za gospodinjske aparate.

Ob levo zidno steno je razporejenih ogromno enakomerno visokih in širokih kuhinjskih predalov z ličnicami v rjavi, obdelani v visokem sijaju.

Pomivalnik se nahaja ob zidni steni, kuhalna plošča pa na sredini osrednjega kuhinjskega elementa.

Moderno kuhinjo  in igro barv dopolnjuje v beli visokega sijaja, obdelan osrednji kuhinjski element in ličnice regalov na notranji strani kuhinje ter visoka kuhinjska omara v rjavi barvi vidne lesne strukture.

Dodatne ideje za kuhinje si lahko ogledate kar med vsemi našimi prispevki, namenjenim kuhinjam, tukaj.